Doména roznava.sk

Toto je oficiálna webová stránka mesta Rožňava.
Oficiálne stránky využívajú doménu roznava.sk.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

V Rožňave si pripomenieme Pamiatku zosnulých

 01.11.2024
V Rožňave si pripomenieme Pamiatku zosnulých

plagat pamiatka zosnulych

otvaracie hodiny cintorina

Mesto Rožňava aj tento rok organizuje pietny akt, ktorý sa uskutoční 1. novembra 2024 o 13:30 hod. v obradnej sieni Domu smútku v Rožňave. Toto podujatie, konané pri príležitosti Pamiatky zosnulých, poskytne príležitosť všetkým, ktorí si chcú uctiť pamiatku svojich najbližších, priateľov a blízkych, ktorí už nie sú medzi nami.

Program plný úcty a spomienok
Pietny akt začne príchodom účastníkov do Domu smútku o 13.00 hod. a oficiálna časť s programom o 13.30 hod. Slovom básnika prednesú básne študenti Gymnázia Pavla Jozefa Šafárika v Rožňave, po ktorom nasleduje privítanie a otvorenie podujatia moderátorom. Po úvodnej básni sa k prítomným prihovorí v slovenskom aj maďarskom jazyku zástupca primátora Mgr. Michal Drengubiak. Nebude chýbať ani krátky kultúrny program v podaní klavírneho virtuóza Šimona Majerníka a speváčky Katky Stohrovej.
 
Duchovná dimenzia podujatia
Počas pietneho aktu sa prihovoria aj predstavitelia cirkví na území mesta Rožňava. Evanjelickú cirkev bude zastupovať Ľubica Olejárová, Reformovanú cirkev Ludovít Cse a Katolícku cirkev Patrik Baláž. Tieto príhovory dodajú celému podujatiu hlbšiu duchovnú dimenziu a umožnia prítomným zamyslieť sa nad životom a pamiatkou tých, ktorí odišli. Na záver bude prednesené poďakovanie všetkým prítomným a akt sa ukončí položením vencov a zapálením sviečok. Tento symbolický akt je vyjadrením úcty a spomienky na všetkých zosnulých, ktorí sú stále v našich srdciach.

„Toto podujatie poskytuje obyvateľom Rožňavy príležitosť zjednotiť sa v spomienke, vyjadriť vďaku a prežiť spoločné okamihy úcty k tým, ktorí nás už opustili, no stále žijú v našich mysliach a srdciach,“ dodal Michal Drengubiak.

Otváracie hodiny cintorína počas Pamiatky zosnulých
V súvislosti s Pamiatkou zosnulých mesto Rožňava informuje verejnosť o upravených otváracích hodinách mestského cintorína. Cintorín bude otvorený od 31. októbra do 3. novembra 2024 denne od 07:00 do 20:00 hod., aby ľudia mohli prísť zapáliť sviečku, položiť kvety a ticho si pripomenúť svojich blízkych.

 


© Mesto Rožňava, 25. 10. 2024, Róber Šimko, Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu , Mestský úrad Rožňava