Doména roznava.sk

Toto je oficiálna webová stránka mesta Rožňava.
Oficiálne stránky využívajú doménu roznava.sk.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

Aktivita BRIEFCASE – nerastné suroviny okolo nás

 08.10.2024
Aktivita BRIEFCASE – nerastné suroviny okolo nás

plagat muzeum

 

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, myslí počas celého roka na žiakov materských a základných škôl. Tentoraz pre ne pripravilo atraktívnu aktivitu pod názvom Briefcase – nerastné suroviny okolo nás. Prostredníctvom aktivity sa múzejníci snažia priniesť tému vyčerpateľnosti nerastných surovín a potrebu ekologického správania sa pri ich využívaní.

Žiaci sa dozvedia množstvo zaujímavých a prekvapivých informácií o mineráloch, kde a ako nerastné suroviny získavame a kde všade ich nájdeme pri každodenných činnostiach. Interaktívnou a zábavnou formou za pomoci Briefcase – Kufríka minerálov každodennej spotreby okrem iného spoznajú vlastnosti jednotlivých nerastných surovín a čo sa z nich vyrába. Počas celej aktivity budú múzejníci klásť dôraz na environmentálnu stránku ich spotreby. Po „kufríkovej hre“ žiakov určite zaujme aj pripravená tvorivá dielňa. „Tvorivá dielňa je vždy obľúbeným spestrením našich aktivít. S detičkami si vyrobíme napichovátka z polodrahokamov a s tými staršími stromčeky šťastia,“ uviedla múzejná pedagogička Brigita Nagyová.

Aktivita bude prebiehať v Zážitkovom centre Sentinel (Šafárikova 43, Rožňava) do konca budúceho roka. Jej cena je 2 Eur/osoba a časový rozsah 90 minút. Záujem zúčastniť sa aktivity je potrebné nahlásiť vopred, keďže počet žiakov a študentov je limitovaný.

Tešíme sa na Vašu účasť!

Kontakt:
Mgr. Brigita Nagyová
e-mail: pedagog.sentinel@banmuz.sk
tel.: 0944 786 722

 


© Mesto Rožňava, 8. 10.  2024 Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta