Oficiálna stránka mesta Rožňava

Záverečná správa s fotodokumentáciou - Druživa o.z.

 20.08.2024
Záverečná správa s fotodokumentáciou - Druživa o.z.
Víkend otvorených parkov a záhrad 2023 je za nami. Musíme konštatovať, že podujatie sa vydarilo a návštevníci nám prejavili poriadnu dávku uznania a podpory. Ďakujeme návštevníkom za účasť, všetkým účinkujúcim, predajcom, lektorom workshopov. Jednotlivcom, ktorí pomohli s prípravou a organizáciou. Za pomoc tiež ďakujeme Gömöri Kézművesek Társulása - Združenie Gemerských Remeselníkov, Kultúrno-kreatívne centrum Kláštor, Mesto Rožňava, Tesco Slovensko, Pivovar Kaltenecker, Jasanima, Súkromná Základná Umelecká Škola Fantázia, Dielňa Dobrá vôľa z Brdárky.

Kultúrno- vzdelávacie podujatie bolo nabité kultúrnymi vystúpeniami. V prvý deň sa nám predstavili hudobníci z Košíc Kodama hands a Pavol Choma s priateľmi z Košíc a Dušan Zatroch a Tibor Rusňák z Rožňavy. Hudobný hostia sa počas akcie venovali i najmenším návštevníkom a vytvorili im priestor pre spoznávanie hudobných nástrojov a aj ich vyskúšali. Počas celého podujatia prebiehali tvorivé aktivity s výrobou zvonkohier a maľbou na tvár. Veľmi plnohodnotne nám pripravila workshop Monika Klubertová- bylinkárka z Košíc, ktorá návštevníkom ukázala a naučila pripravovať domáci repelent a vonné aromaterapeutické soli. A viedla prednášku o účinkoch byliniek. Ďalšou tvorivou a praktickou aktivitou bola výroba včeloobalu na ekologickú úschovu potravín. Túto aktivitu nám zabezpečilo o.z. Buček včelie kráľovstvo. Podujatie sprevádzali trhy s ekologickými a trvaloudržateľnými lokálnymi produktami. Podľa záujmu účastníkov boli aj komentované prehliadky záhrady.

Druhý deň bol zameraný na arteterapiu a muzikoterapiu. Arteterapia spočívala v automatickej maľbe na nadrozmerné plátna, výrobe plstených výrobkov z vlny a modelovanie z hliny, ktoré zabezpečila Dielňa dobrej vôle z Brdárky. Muzikoterapiu nám zabezpečil Dušan Zatroch na Japonskom gongu a tibetských misách. Najmenším účastníkom predviedli divadielko o.z. Buček včelie kráľovstvo. Počas akcie si návštevníci mohli ísť pozrieť včielky a vypočuť si niečo o živote včelstva.

Počas akcií si účastníci mohli prezrieť výstavu objektov, váz a obrazov.
 
 

© Mesto Rožňava, 20. 8. 2024, Eva Hovorková, Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu , Mestský úrad Rožňava