Oficiálna stránka mesta Rožňava

Záverečná správa o činnosti HKM98M-RV v roku 2023

 23.07.2024
Záverečná správa o činnosti HKM98M-RV v roku 2023
Občianske združenie HKM98M-RV toho si roku pripomína 25. výročie svojho založenia. Vízie a ciele klubu boli od prezentované a schválené najvyšším orgánom OZ – konferenciou dňa 10.3.2023, kde bola vyhodnotená hlavná zimná sezóna 2022/2023. Mohli sme na nej konštatovať nárast počtu členskej základne, výrazne zlepšený herný prejav jednotlivcov aj mužstiev, najmä v kategórii prípravky.

Prvé dva mesiace roku v hlavnej časti sezóny 2022/2023  sme pokračovali v tréningovom procese tri krát týždenne na ľade, počas zimných prázdnin každý deň. Zhoršené poveternostné podmienky, výrazné oteplenie a s tým súvisiace zvýšené náklady na prevádzku zimného štadióna nám prekazili naše plány. Hlavnú sezónu sme boli nútení predčasne ukončiť už pred jarnými prázdninami  28.2.2023. Na medzinárodný turnaj do Maďarska / Kazincbarcika / 4.3.2023 sme cestovali bez možnosti prípravy na ľade.

Štatistika:
počet tréningových jednotiek / TJ / v januári – 16, februári – 12.
Celkom – 28 TJ pre každú jednu kategóriu.
 
Kategórie:
  • HPP - pred prípravka /4-6roční/ 18  – tréneri p. Harhovský, Blaško
  • HP -  prípravka /7-9 roční/ 20 –  tréneri  p. Molčan , Kollárik
  • ml./st. žiaci /10-13 roční/ 18 – trénei p. Oszi, Klembalová

Celkom: 56 -  hráčov.

Tréningová úsilie a snaženie vyústilo v konfrontáciu svojich herných schopností  na nultom ročníku turnaja základných škôl na území mesta, ktorý sa organizoval v rámci Dní mesta dňa 2.2.2023 v spolupráci s OKG. Zúčastnili sa ho: ZŠ Ul. pionierov, ZŠ Ul. zlatá a ZŠ Ul. Zakarpatská. Turnaj mal pozitívny ohlas medzi žiakmi ZŠ, bol spestrením a oživením spomienok, keď takéto turnaje boli samozrejmosťou. Súťažilo sa v dvoch kategóriách HPP a HP v mini hokeji.

Ďalšou možnosťou konfrontovať svoje schopnosti mali naši hráči na turnaji v Kazincbarcike, kde sa stretli s rovesníkmi v kategórií mladší a starší žiaci. Tu nie sú prvoradé výsledky, ale získanie skúseností, zážitky s tým súvisiace, spomienky na celý život a nové priateľstvá.

Po hlavnej sezóne na ľade a sprístupnení plochy štadióna sme od apríla pokračovali 2x týždenne v tréningoch a športovej príprave na ,,suchu“ na ploche zimného štadióna. Plynule sme sa preorientovali na pohybové aktivity a tréningy v hokejbale a in line hokeji, ktoré prebiehali súvisle / mimo mesiaca august /počas celého prechodného, mimo sezónneho obdobia až do začiatku novembra.
Druhý rok využívame túto možnosť na spestrenie našej činnosti a pokračovanie v tréningovom procese s už celoročnou pôsobnosťou, čo zaručuje, že hráči aj rodičia ostali v stálom, trvalom kontakte počas celého roka.

V letných mesiacoch sa najtalentovanejší hráči zúčastnili letných týždenných hokejových táborov v Aréne Sršňov v Košiciach pod vedením profesionálnych trénerov, kde absolvovali komplexný tréningový proces na ľade v telocvični a posilňovni. Súčasťou táborov boli prednášky, besedy s bývalými legendami Slovenského hokeja, stravovanie, regenerácia a pitný režim.
 
V mesiaci jún sme sa po roku opäť stali oficiálnymi členmi SZĽH a prihlásili sme sa do dlhodobej súťaže HP4 – U10, riadenej VsZĽH v Košiciach. Po vylosovaní súťaže sme už 8.10. 2023 absolvovali prvý turnaj v Prešove, následne v Košiciach a Gelnici. Nebolo to nič jednoduché, veď naša príprava prebiehala na kolieskových korčuliach a jedenkrát týždenne sme mali prenajatý ľad v Rimavskej Sobote. Aj napriek limitujúcim faktorom sme boli húževnatým a dôstojným súperom mužstvám , ktoré majú ľad k dispozícii min. 10 mesiacov v roku. Dňa 3.12.2023 sme boli my HKM98M-RV organizátormi turnaja HP4 za účasti HA Slávia Prešov, HK Sršne Košice, HK Slovan Gelnica a HKM98M-RV. Po mnohých rokoch sa vrátil súťažný hokej do Rožňavy, čo je ďalšia propagácia mesta nad rámec regiónu. Slávnostné buly vhodili p. primátor M. Domik a viceprimátor M. Drengubiak

S účasťou v tejto súťaži a s povinnosťou zorganizovať  dva turnaje v sezóne na domácom ľade súvisia ďalšie náklady a povinnosti, zabezpečiť ich personálne, technicky, materiálne. Tu sa znova preukázal obetavý prístup rodičov, trénerov, ktorí absolvovali školenia rozhodcov, štatistov, aby sme boli sebestační a v neposlednom rade ušetrili finančné prostriedky.

Pravidelne aktualizujeme webovú stránku klubu / www.hkmroznava.fans/ verejnosť oboznamujeme s novými informáciami, úspechmi  našej činnosti, ktoré sú doplňované  fotkami a ukážkami zo života HKM98M-RV.

Veľmi sme sa potešili skutočnosti, že ľadovú plochu sme mohli aj toho roku prvý krát využiť,  už 17.11.2023 úvodným spoločným tréningom pre všetky tri kategórie hráčov. Konečne sme doma a nemusíme putovať za ľadom mimo Rožňavy.

Koncom novembra sme v súčinnosti s odborom školstva a TSM zverejnili oznam o možnosti sa prihlásiť do Škôlky a školy korčuľovania, ako službu obyvateľom mesta a zároveň náborovú aktivitu HKM98M-RV. Stretlo sa to s mimoriadnym záujmom a tak v decembri sa uskutočnili dva paralelné kurzy pre 40 detí od 4 do 10 rokov.

Dňa 14.11.2023 sa reštaurácii Paprika uskutočnia konferencia členov OZ HKM98M-RV a spoločná hráčska schôdzka všetkých kategórii s trénermi v pizzerii Pizzka.

Veríme, že prevádzka zimného štadióna bude plynulá, bez poruchová  a tak budeme môcť okrem tréningov odohrať súťažné aj priateľské zápasy, turnaje pre všetky kategórie.

Záverom sa chcem/e srdečne poďakovať mestu Rožňava, MZ, TSM, rodičom, prispievateľom, sympatizantom a podporovateľom OZ HKM98M-RV za pomoc, podporu, dôveru a priazeň v roku 2023.
 
Športu zdar!

V Rožňave dňa 22.12.2023                                              
                                                                                                          
  Mgr. Dionýz Kemény
predseda OZ HKM98M-RV
 
 

© Mesto Rožňava, 23. 7. 2024, Erika Švedová, Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu , Mestský úrad Rožňava