Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Vianoce s Haviarom divákom navodili vianočnú atmosféru

 19.12.2023
Vianoce s Haviarom divákom navodili vianočnú atmosféru
V piatok, 15. 12. 2023, sa v kinosále vojenského útvaru v Rožňave predstavil Folklórny súbor Haviar, detské súbory: Malý Haviar a Deti FS Haviar a ľudová hudba Hajviar so svojím vianočným podujatím Vianoce s Haviarom. Už niekoľko rokov sa pravidelne v decembri stretávajú milovníci folklóru a Vianoc na tomto podujatí. Tento rok si pre divákov pripravili úplne nový program.

Po privítaní sa na pódiu predstavili najmladší členovia, Deti FS Haviar, so svojím pásmom Na Ondreja. Ukázali, ako sa kedysi lialo olovo a samozrejme si spoločne zatancovali a zaspievali. Hneď za nimi vystúpil Malý Haviar. Deti sa zahrali na Lucie a hľadali spoločne bosorky alebo strigy. Následne sa všetci prítomní preniesli do obdobia Vianoc. Sviatočnú chvíľu divákom navodil trubkár, bývalý veliteľ radiačnej, chemickej a biologickej ochrany v Rožňave, Oliver Toderiška. Koledami a vinšami priblížili účinkujúci všetkým divákom vianočnú atmosféru. Po Vianociach vždy prichádza Nový rok. Zvončekový tanec z Vyšnej Slanej je novinka v repertoári súboru a práve na podujatí Vianoce s Haviarom ho prvýkrát predstavili verejnosti. Na záver si všetci zaspievali Tichú noc a samozrejme, aj tento rok prišiel detičky potešiť Mikuláš s anjelom a čertom.

Celý program bolo možné uskutočniť za finančnej pomoci mesta Rožňava. Ďakujeme aj vojenskému útvaru v Rožňave, firme Agrotrade group a Občianskemu združeniu FARMFOODS, ako aj Zlatici Halkovej z Domu Matice slovenskej v Rožňave.
 
 
 

© Mesto Rožňava, 19. 12. 2023, Eva Hovorková, Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu , Mestský úrad Rožňava