Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Rožňava a Európsky týždeň mobility

 04.10.2023
Rožňava a Európsky týždeň mobility
Európsky týždeň mobility bol vyhlásený od 16. do 22. 9. 2023. Jeho iniciátorom a organizátorom  bola Európska komisia a na Slovensku ho pod záštitou Ministerstva životného prostredia SR, koordinovala Slovenská agentúra životného prostredia. Témou tohtoročného ETM bolo "ŠETRI ENERGIOU".

Mesto Rožňava sa opätovne zapojilo do projektu ETM  a v stanovených dňoch prebiehala na rôznych miestach pestrá zmes podujatí – viď tabuľku.

Doprava je jedným z hlavných odvetví, ktoré spotrebúva veľké množstvo energie a prispieva k emisiám skleníkových plynov a znečisteniu ovzdušia. Úspora energie v doprave je preto kľúčovým faktorom v boji proti klimatickým zmenám a zlepšeniu kvality životného prostredia.

Práve zapojením sa do tohto medzinárodného projektu sme aj v našom meste podporili myšlienku trvalo udržateľnej dopravy, ktorá má za cieľ znižovať potrebu využívania áut na denné presuny obyvateľov a zvyšovať podiel peších, cyklistov, ako aj užívateľov verejnej dopravy.

Vedenie mesta a Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu má v pláne v budúcnosti aktivity týždňa rozširovať a postupne zapájať do projektu čo najväčší počet obyvateľov, aby sme aj v Rožňave mohli tak ako vo viacerých európskych mestách v blízkej budúcnosti vyhlásiť Deň bez áut.
 
pdf icon ETM 2023 - aktivity  tabuľka 2023
(PDF, 415 kB)

 

 

© Mesto Rožňava, 4. 10. 2023, Erika Švedová, Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu , Mestský úrad Rožňava