Oficiálna stránka mesta Rožňava

Rekonštrukcia plynovodov a prípojok na ul. Záhradníckej

 12.09.2024
Rekonštrukcia plynovodov a prípojok na ul. Záhradníckej
SPP distribúcia
Plátennícka 19013/2,821 09 Bratislava

Oznámenie o rekonštrukcii plynovodov a prípojok

Vážení odberatelia zemného plynu, obchodný partneri a zástupcovia štátnej správy, zákon o energetike zaväzuje našu spoločnosť, ako prevádzkovateľa distribučnej siete zemného plynu, udržiavať plynovody v stave, aby dodávky plynu do domácností boli vždy bezpečné a spoľahlivé. Z hľadiska bezpečnosti distribučnej siete plynu je nevyhnutné vykonávať pravidelné revízie a hodnotenie technického stavu plynovodov. Na základe spomínaného hodnotenia pristupuje naša spoločnosť aj k rekonštrukciám plynovodov a plynových prípojok vo Vašej lokalite.

Rekonštrukciu plynovodu a prípojok plánujeme realizovať v termíne od 23.9.2024 do 31.10.2024 s konečnou úpravou do 31.10.2024 v lokalite ulice Záhradnícka Rožňava.

Rekonštrukcia prípojok bude pozostávať z vysadenia hlavného uzáveru plynu (do oplotenia, na hranici pozemku, resp. na iné miesto v zmysle prevádzkovej dokumentácie) a z rekonštrukcie pripojky až po pôvodný hlavný uzáver plynu. V tejto súvislosti si Vás dovoľujeme informovať, že v rámci uvedenej rekonštrukcie sme nútení prerušiť distribúciu zemného plynu počas rekonštrukčných prác. Za týmto účelom bude potrebná Vaša súčinnosť s našimi pracovníkmi. Záleži nám na Vašom včasnom informovani, preto presný termín rekonštrukcie konkrétnych prípojok plynu budeme vopred oznamovať každému odberateľovi, resp. správcovi objektu.

Obmedzenie Vášho komfortu vnímame veľmi citlivo, preto urobíme všetko pre to, aby sme rekonštrukciu čo najviac urýchlili, dobu prerušenia distribúcie plynu čo najviac skrátili a stavby odovzdali v požadovanej kvalite. Naša spoločnosť vykonáva uvedenú rekonštrukciu plynovodov na základe platného stavebného povolenia ŕíslo MsÚ/RV-525/2024-9143- VYST-An zo dňa 20.3.2024.
Upozorňujeme Vás, že zákonnou povinnosťou SPP - distribúcia, a. s., je po ukončení prác obnoviť distribúciu zemného plynu po hlavný uzáver plynu (HUP), t. j. bod medzi nami prevádzkovanou sieťou a Vašim odberným plynovým zariadením (OPZ). Právnické osoby (organizácie a spoločnosti) upozorňujeme, že pri prepojení ich objektu na zrekonštruovaný plynovod sú povinné predložiť kladnú revíznu správu plynoinštalácie nie staršiu ako 3 roky.

Kvôli zaisteniu plynulosti rekonštrukčných prác si vás dovoľujeme požiadať o rešpektovanie dočasného dopravného značenia odsúhlaseného Okresným riaditeľstvom policajného zboru v Rožňave, č. ORPZ-RV-ODI1-143-009/2023. Povolením na zvláštne užívanie komunikácie, verejného priestranstva a zelene. Upozorňujeme Vás, že v prípade jeho nerešpektovania budeme nútení iniciovať odtiahnutie vozidiel stojacich v rozpore s dočasným dopravným značením. V prípade akýchkoľvek zmien Vás budeme neodkladne informovať.

Našu spoločnosť mrzí, že musí zasahovať do terénneho vzhľadu ulíc a Vášho komfortu, uvedená rekonštrukcia plynovodov je však nevyhnutná pre zvýšenie Vašej bezpečnosti, ochrany Vašich životov, zdravia a majetku, ako aj bezpečnosti a spoľahlivosti dodávok zemného plynu do Vašich domácnosti. Preto Vás prosíme o trpezlivosť a zhovievavosť až do ukončenia rekonštrukčných prác.
 
Ďakujeme Vám za pochopenie a spoluprácu.
 
 

© Mesto Rožňava, 12. 9.  2024 Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta