Oficiálna stránka mesta Rožňava

Pokračovanie folklórnej abecedy

 01.03.2023
Výuka ľudových tancov s tanečným domom
Pokračovanie folklórnej abecedy
plagat
 
Pokračovanie folklórnej abecedy

Výuka ľudových tancov s tanečným domom

18. marca 2023 na Radnici v Rožňave

Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje výuku ľudových tancov a tanečný dom pre maďarskú národnostnú menšinu v okrese Rožňava.

Folklórna abeceda je ôsmym pokračovaním cyklu vzdelávania v oblasti maďarskej tanečnej kultúry na Gemeri. Do podujatia budú zapojené všetky tanečné skupiny, ktoré pôsobia na území Gemera. Program je zameraný na skvalitnenie a zdokonalenie tanečného prejavu folklórnych skupín pod vedením tanečných odborníkov. Cieľom projektu je doplnenie chýbajúcich elementov v tanečnej kultúre folklórnych skupín.

„Podujatie VIII. Folklórna abeceda sa uskutoční 18. marca 2023 na Radnici v Rožňave. Lektorom výuky ľudových tancov bude Gábor Gálik, tanečný pedagóg tanečnej dielne Generácia. Účastníci budú mať príležitosť naučiť sa tance z pomedzia Váhu a Hrona. Po edukačnej časti sa bude konať Tanečný dom s doprovodom ľudovej hudby Sajó Banda,“ informovala Dóra Tegdes Egyházi manažérka pre menšinovú kultúru GOS.
 
Podujatie je realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín v rámci projektu VIII. Folklórna abeceda.
 
 
A folklór ábécé folytatása

Néptáncoktatás és táncház

2023.03.18., a rozsnyói Városháza

A Gömöri Művelődési Központ (GMK), Kassa megye kulturális intézménye néptáncoktatást és táncházat szervez a Rozsnyói járás magyar kisebbségi csoportjai számára.

Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre ai Folklór ábécé, amely a gömöri régió magyar néptánctanítás sorozatának folytatása. A rendezvénybe a gömöri régió összes tánccsoportja bekapcsolódik. A program fókuszában a gömöri néptánccsoportok tánctudásának fejlesztése és bővítése lesz szakmai vezetéssel. A projekt célja, hogy az említett közösségek tánckultúrájának hiányzó elemei pótlásra kerüljenek.

„A VIII. Folklór ábécé című rendezvény 2023. március 18-án kerül megrendezésre a rozsnyói Városházán. A néptánctanítás szakmai lektora Gálik Gábor, a Generáció Táncműhely oktatója lesz. A résztvevők Vág-Garam közi táncokat sajátíthatnak el. A táncoktatás után a Sajó Banda kíséretével Táncház is megrendezésre kerül.“ – foglalta össze Tegdes Egyházi Dóra a GMK kisebbségi kultúráért felelős menedzsere.

A rendezvény a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg a VIII. Folklór ábécé projekt keretében.
 
 
 

© Mesto Rožňava, 1. 3.  2023  Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta