Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Argentínske tango opäť na Gemeri

 25.06.2024
Argentínske tango opäť na Gemeri

plagat  Argentínske tango

 

Po úspešnom minuloročnom tango večeri umelecká skupina Art Inn a Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, opäť pripravili jedinečné tanečné podujatie. Tanečný večer pod názvom Tango v Obrazárni určite poteší nielen skúsených tangueros, ale rovnako tanga-chtivých zvedavcov.

Taneční lektori Ge Song a Peter Fülöp pozývajú všetkých do vznešených priestorov Andrássyho obrazárne v Krásnohorskom Podhradí zoznámiť sa s argentínskym tangom. Na záujemcov čaká workshop argentínskeho tanga. „Pripravili sme si sériu riadených cvičení, ktoré tanečníkom pomôžu preskúmať spojenie a pohyb v úzkom aj otvorenom objatí. Úplní tango začiatočníci môžu ochutnať krásu objatia a nahliadnuť do toho, ako sa pohybovať s iným partnerom/partnerkou,“ uviedli taneční lektori. Na svoje si prídu i skúsenejší tanečníci tanga počas tančiarne - milonga, kde sa o starostlivý výber hudby postará DJ Katerina Yegorenkova.

„Spojenie Andrássyho obrazárne v Krásnohorskom Podhradí a argentínskeho tanga sa minulý rok nádherne osvedčilo a prepojilo úplných tango začiatočníkov s tancujúcou tango komunitou. Túto očarujúcu atmosféru chceme opäť priniesť na Gemer a upriamiť pozornosť aj na klenoty, ktoré tento región ukrýva,“ uvádza Katarína Bajzíková, spoluorganizátorka a autorka myšlienky tango podujatia.

Podujatie sa uskutoční 30. júna 2024 (nedeľa) od 15:00 do 20:30 hod. v priestoroch Andrássyho obrazárne v Krásnohorskom Podhradí. Vstupenky si môžete zakúpiť na mieste (vstupné je vo výške 10€). Viac o Tangu v Obrazárni nájdete aj na fb udalosti: https://www.facebook.com/events/3357541257881567

Program
15:00 – 16:30 - tango workshop
16:45 – 20:30 - tango tančiareň – milonga

Kontakt pre médiá:
Art Inn
Katarína Bajzíková – spoluorganizátorka podujatia a autorka myšlienky tango večera, katarina.bajzikova@gmail.com, 0904 952 055
Banícke múzeum v Rožňave
Erika Hermélyi Gecelovská – manažérka kultúry, info@banmuz.sk, 0940 108 384

Art Inn je nezávislá, profesionálna umelecká skupina, pôsobiaca na Gemeri aj za jeho hranicami. Viac info o jej projektoch a spoluprácach nájdete na jej FB profile: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086687987128.

Ste srdečne vítaní!

 


© Mesto Rožňava, 25. 6.  2024 Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta