Oficiálna stránka mesta Rožňava

Interaktívne programy tradičnej ľudovej kultúry

 12.12.2023
Interaktívne programy tradičnej ľudovej kultúry

pozvanka

Interaktívne programy tradičnej ľudovej kultúry

Gemerské osvetové stredisko organizuje interaktívne programy tradičnej ľudovej kultúry pre skupiny maďarskej národnostnej menšiny v okrese Rožňava

14.12.2023 v Dome tradičnej kultúry Gemera, Betliarska 8, Rožňava

V Gemerskom osvetovom stredisku (GOS) v Rožňave, kultúrnom zariadení Košického samosprávneho kraja, sa organizujú interaktívne programy tradičnej ľudovej kultúry pre skupiny maďarskej národnostnej menšiny v okrese Rožňava.

Cieľom programov je vzbudiť záujem o tradičné gemerské remeslá u detí, informovať mládež o význame zachovávania kultúrneho dedičstva, naučiť ich nielen pracovať s prírodnými materiálmi, ale aj zoznamovať sa s tradičnými technikami a remeselnými postupmi. „Jednorazové podujatie projektu sa uskutoční dňa 14. 12. 2023 v Dome tradičnej kultúry Gemera v Rožňave. Realizujeme tvorivé dielne pre žiakov ZŠ Zoltána Fábryho s vyučovacím jazykom maďarským. Zúčastnení žiaci sa môžu zoznámiť s viacerými remeslami: plstenie, korálkovanie, výroba zo šúpolia a peddigu,“ uvádza Dóra Tegdes Egyházi manažérka pre menšinovú kultúru GOS.

Podujatie je realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín, v rámci projektu IX. Interaktívne vzdelávacie programy TĽK v remeselníckej dielni.

Aktuálne informácie zo života Gemerského osvetového strediska sledujte na našej stránke www.gos.sk a na našich sociálnych sieťach, ktoré nájdete jednoducho ako @gos.roznava.
 
 
 

© Mesto Rožňava, 12. 12.  2023 Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta