Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Gotický večer s komornou hudbou

 23.08.2022
Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje v sobotu 27. augusta 2022 o 17:00 v kostole Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania v Koceľovciach komorný koncert ...
Gotický večer s komornou hudbou

plagat

 

Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje v sobotu 27. augusta 2022 o 17:00 v kostole Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania v Koceľovciach komorný koncert.

V podaní profesionálnych umelcov - Júlie Burášovej (flauta) a Tomáša Labanca (klavír) zaznejú diela A. Vivaldiho, Ch. W. Glucka a ďalších autorov.

Koncertu predchádza prehliadka kostola (od 16:30) a odborný výklad k vzácnym stredovekým nástenným maľbám, ktoré nedávno získali značku Európske dedičstvo (European Heritage Label). Za občianske združenie Gotická cesta bude fresky, ale aj aktivity združenia prezentovať Peter Palgut.

Koncert nadväzuje na medzinárodnú konferenciu, ktorá sa koná 25. a 26. 8. 2022 v Rožňave. Viac informácií tu: https://gotickacesta.sk/category/aktivity/konferencia/

Srdečne pozývame na Gotickú cestu, objavte stredoveké skvosty Gemera a Malohontu.

 


© Mesto Rožňava, 23. 8.  2022  Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta