Oficiálna stránka mesta Rožňava

GASTRO GEMER FEST 2023

 28.06.2023
GASTRO GEMER FEST 2023

plagat

Mesto Rožňava, Mestské divadlo ACTORES, Reštaurácia 100P vás pozývajú na  zábavno-kulinárske podujatie vo varení pod názvom GASTRO GEMER FEST 2023, ktorého II. ročník sa uskutoční 1. júla 2023 na Námestí baníkov v Rožňave a otvorí Rožňavské kultúrne leto.
 
Podtitul podujatia nesie názov „jedlo spája“. Pôjde o súťaž vo varení jedál podľa vlastného výberu na danú tému spojenú s degustáciou jedla pre verejnosť. Jedlá budú pripravené na spoločnú tému „Tradičná kuchyňa“, pričom organizátori zvolia rôznorodosť festivalového menu. Každé družstvo musí pripraviť okrem vzoriek pre porotu aj minimálne 200 degustačných porcií, ktoré budú poskytnuté verejnosti.
 
Začiatok súťaže je o 8.00 hod, oficiálne otvorenie o 10.00hod. a vyhlásenie výsledkov o cca 13.00 hod. Začiatok podávania degustačných porcií začne na pravé poludnie a bude prebiehať až do vypredania a preto platí pravidlo „kto skôr príde, ten skôr melie“. :)
 
Súťažiť sa bude o 2 hlavné ceny:
CENA GASTRO FEST ROŽŇAVA (cena odbornej poroty)
CENA NÁVŠTEVNÍKA. Cenu získa ten, kto dostane od návštevníkov najviac hlasovacích žetónov za najchutnejšie uvarené jedlo. Návštevnícka cena zostáva majetkom víťazného súťažiaceho družstva. Žetón za najlepšie uvarené jedlo, môže udeliť ktorýkoľvek návštevník ktorémukoľvek družstvu.
 
Návštevníci podujatia môžu hlasovať žetónmi, ktoré každý obdrží pri zakúpení si Gemerského gastroša - platidla, ako formu úhrady za degustačné jedlo. Gemerský gastroš – hodnota 1 ks = 2 EURÁ= 1 ochutnávková porcia. 50 percent z výťažku za kúpu GASTROŠov pôjde na charitatívne účely. Vybavenie Pediatrickej jedálne (stoly, stoličky, výzdoba prostredia pre deti) v Nemocnici sv.Barbory v Rožňave.
 
Divákov bude počas dňa zabávať energická maďarská energická hudobná formácia DYNAMITE DUDES.
Moderátorskej taktovky sa ujme aj tento rok  Stanko Székely.
 
Pre deti sú pripravené Atrakcie a maľovanie na tvár.
 
*V prípade zlého počasia sa podujatie uskutoční na Zimnom štadióne v Rožňave.

 

Mestské divadlo ACTORES Rožňava
Šafárikova 20
04801 Rožňava
0905440335
FACEBOOK: Actores Slovakia
 
 

© Mesto Rožňava, 28. 6.  2023 Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta