Oficiálna stránka mesta Rožňava

DEŇ ZEME

 17.04.2023
DEŇ ZEME

plagat

 

     Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zriadenie Košického samosprávneho kraja, v spolupráci so Správou NP Slovenský kras pri príležitosti osláv Dňa Zeme pripravili pre žiakov opäť zaujímavé aktivity. Tí menší si budú môcť prehliadnuť Expozíciu prírody Slovenského krasu a priľahlých oblastí a následne si vyskúšajú ako správne separovať odpad.

Múzejníci nezabudnú ani na obľúbené tvorivé dielne, v ktorých si žiaci vyrobia symbol Dňa Zeme. Na starších žiakov bude čakať MVDr. Andrea Balážová, ktorá ich zasvätí do tajov života sovy ako aj iných dravých vtákov prostredníctvom prednášky s názvom Sovy a dravce. Žiakom premietne aj krátky náučný videofilm a budú taktiež skúmať vtáčie pierko pod mikroskopom. Pre účastníkov budú k dispozícii aj pracovné zošity.

„Porozprávame sa o ochrane životného prostredia a priblížime im jeden z najúžasnejších vedeckých poznatkov posledných 50 rokov, ktorý sa nazýva trofická kaskáda. Povieme si niečo o zelenom bode, o obaloch i o dôležitosti separovania odpadu, ktoré si potom môžu prakticky aj vyskúšať,“ opísala bližšie pripravované aktivity múzejná pedagogička Mgr. Brigita Nagyová.

Podujatie Deň Zeme bude prebiehať v piatok 21.4.2023 od rána 9:00 hod. až do 15:00 hod. v Zážitkovom centre Sentinel, Šafárikova 43. Aktivity sú určené pre žiakov materských a základných škôl. Vstupné na podujatie je vo výške 1 €/žiak (prednáška) a 2 €/žiak (prehliadka a ďalšie aktivity spojené s tvorivou dielňou). Účasť je potrebné vopred nahlásiť, počet účastníkov je obmedzený.
 
Tešíme sa na Vás!

 

 

 


© Mesto Rožňava, 17. 4. 2023 Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta