Oficiálna stránka mesta Rožňava

Deň otvorených dverí v Dome tradičnej kultúry Gemera

 05.05.2023
Deň otvorených dverí v Dome tradičnej kultúry Gemera

plagat

Ak máte radi tradičné remeslá a chceli by ste sa dozvedieť viac o histórii a kultúre Gemera, určite by ste nemali premeškať Deň otvorených dverí v Dome tradičnej kultúry Gemera. Tento rok sa uskutoční 12. mája 2023 v Gemerskom osvetovom stredisku, kultúrnom zariadení košického samosprávneho kraja na Betliarskej 8 v Rožňave, od 9:00 do 15:00.
 
„Návštevníci uvidia vyše tucet remeselníkov pri práci, dozvedia sa cenné informácie a rady o zbere a spracovaní prírodných materiálov, technikách a postupoch výroby. Navyše si tieto tradičné remeslá budú vedieť za malý poplatok aj sami vyskúšať. Táto veľkolepá prezentácia tradičných ľudových remesiel je určená nielen pre deti, ale aj pre dospelých, ktorí si chcú užiť deň plný zábavy a zároveň sa niečo nové naučiť,“ upresnila riaditeľka Gemerského osvetového strediska Helena Novotná.

Návštevníci si budú môcť vyskúšať techniky košikárstva, hrnčiarstva, drotárstva, tkáčstva, kožiarstva, pletenia z pálky, pečenia a zdobenia medovníkov, výroby sviečok, plstenia, paličkovania či korálkovania. Najmenšie deti sa určite vyšantia pri poučných ľudových hrách.

Špeciálnou ponukou je projekcia animovaného filmu s astronomickou tematikou "3-2-1 ŠTART!" v mobilnom planetáriu, za symbolický poplatok 3 €. Tento film je určený najmä pre deti, ale aj dospelí si určite prídu na svoje.

Registrácia väčších skupín na jednotlivé aktivity je možná na mailovej adrese recepcia@gos.sk alebo telefonicky na čísle 0917 419 259. Návštevníci, ktorí si chcú vyskúšať tradičné remeselné techniky si vedia zakúpiť žetóny v cene 1 € a použiť ich pri jednotlivých stanovištiach.

Aktuálne informácie zo života Gemerského osvetového strediska sledujte na našej stránke www.gos.sk a na našich sociálnych sieťach, ktoré nájdete jednoducho ako @gos.roznava.
 
Tešíme sa na Vás!
 
 

© Mesto Rožňava, 5. 5.  2023  Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta