Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Poklady Slovenska 2024: Zachráňme sochu Františky Andrássyovej v Rožňave!

 30.05.2024
Poklady Slovenska 2024: Zachráňme sochu Františky Andrássyovej v Rožňave!
plagat zachranme frantisku
 
Hlasujte za zreštaurovanie pamätníka vďačnosti obyvateľov Rožňavy – sochy Františky Andrássyovej! Táto výnimočná žena si svojou dobrosrdečnosťou, starostlivosťou o ľudí v núdzi a prínosom pre rozvoj regiónu získala srdcia Gemerčanov. Jej socha, bohužiaľ poznačená zubom času, potrebuje nutnú obnovu, aby sme jej pamiatku uchovali pre budúce generácie.

Františka Andrássyová bola milovaná pre svoju dobročinnosť a obetavosť. Pomáhala chudobným a chorým, zaslúžila sa o rozvoj vzdelávania a kultúry v regióne. Jej socha je dielom umenia s veľkou historickou hodnotou. Pripomína nám dôležitú osobnosť z dejín Gemera a dotvára charakter mesta Rožňava. Socha je prejavom vďaky obyvateľov celého regiónu za všetko, čo pre nich Františka Andrássyová počas života urobila a v tejto chvíli je na nás, aby sme túto vďačnosť vyjadrili aj reštaurovaním jej sochy.

Hlasujte za zreštaurovanie sochy Františky Andrássyovej v online hlasovaní na stránke www.nadaciavub.sk/poklady od 1. do 15. júna 2024. Každý váš hlas sa počíta!

Spoločne zachránime túto vzácnu pamiatku a uctíme si pamiatku výnimočnej ženy, ktorá zohrala dôležitú úlohu v histórii Gemera.

Neváhajte a zapojte sa! Spoločne môžeme zachrániť naše kultúrne dedičstvo pre budúce generácie!

Viac informácií o iniciatíve Poklady Slovenska a o ostatných nominovaných pamiatkach nájdete na stránke www.nadaciavub.sk/poklady.
 
 

© Mesto Rožňava, 30. 5. 2024, Róbert Šimko, Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu , Mestský úrad Rožňava