Oficiálna stránka mesta Rožňava

Oznámenie o voľnom pracovnom mieste - pracovník KC

 10.09.2024
Oznámenie o voľnom pracovnom mieste - pracovník KC
loga EU
Oznam o výberovom konaní

Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky
podporuje výkon
KC: Mesto Rožňava

v rámci implementácie národného projektu Terénna sociálna práca a komunitné centrá – aktivita KC/NDC/NSSDR
(ITMS 2014+: 401405DNJ6)

Poskytovateľ KC: Mesto Rožňava, Šafárikova 29,048 01 Rožňava vyhlasuje výberové konanie na

a) jedno pracovné miesto pracovníka KC.

Spôsob realizácie výberového konania: osobný pohovor.
Výberové konanie sa uskutoční dňa 30. 09. 2024 od 09:00 hod. v priestoroch Mestského úradu v Rožňave, Šafárikova 29, 048 01 Rožňava (v zasadačke na II. poschodí).

Záujemcovia u uvedenú pracovnú pozíciu môžu písomnú žiadosť o prijatie do zamestnania doručiť osobne alebo zaslať poštou na adresu: Mestský úrad, Šafárikova 29, 048 01 Rožňava.

Uzávierka na predloženie žiadostí o prijatie do zamestnania je 24. 09. 2024 do 11:00 hod. Záujemcovia, ktorých písomné žiadosti do výberového konania boli doručené po termíne uzávierky, nebudú zaradení do výberového konania.
 
Zoznam požadovaných dokladov k žiadosti o prijatie do zamestnania (v ktorej je jednoznačne určené, o ktorú pozíciu alebo pozície sa kandidát uchádza):
  • štruktúrovaný životopis uchádzača (CV) vo formáte Europass,
  • doklad o najvyššom dosiahnutom vzdelaní,
  • potvrdenie o návšteve školy, ak je relevantné (musí obsahovať najmä nasledujúce informácie: názov a sídlo školy, školský rok a študijný odbor),
  • doklady potvrdzujúce odbornú spôsobilosť, resp. prax,
  • uchádzač môže predložiť aj odporúčania alebo pracovné hodnotenia od predchádzajúceho zamestnávateľa alebo od organizácií, s ktorými v minulosti spolupracoval.
Kvalifikačné predpoklady na pozíciu pracovník KC sú:
  1. nižšie stredné odborné vzdelanie v zmysle zákona č. 245/2008 Z. z. (školský zákon), alebo
  2. študent nižšieho stredného odborného vzdelania v zmysle zákona č. 245/2008 Z. z. (školský zákon), pokiaľ má 2 roky pracovných skúseností.
Splnenie požiadavky praxe sa preukazuje potvrdením od zamestnávateľa, prípadne iným hodnoverným dokladom, napr. pracovnou zmluvou, pracovnou náplňou, pracovným posudkom, potvrdením o zamestnaní, dohodou a pod. V prípade skrátených pracovných úväzkov je potrebné preukázať, že súčet odpracovaných pracovných hodín zodpovedal počtu pracovných hodín v plnom pracovnom úväzku.

Ďalšie výberové kritériá na pozíciu pracovník KC sú:
  • Znalosť slovenského jazyka.
V prípade, že na základe výberových kritérií komisia vyhodnotí viacerých uchádzačov ako vhodných na obsadzovanú pozíciu, komisia posudzuje doplňujúce výberové kritériá:
  • osobnostné predpoklady: schopnosť zvládať náročné situácie spojené s výkonom povolania; komunikačné zručnosti; schopnosť pracovať v tíme; motivácia pre prácu vo vylúčených komunitách/lokalitách a ďalšie,
  • znalosť konkrétnej komunity a cieľovej skupiny (pobyt vo vylúčenej komunite/lokalite, jeho dĺžka a podobne).
  • znalosť jazyka cieľovej skupiny (rómsky, maďarsky a pod.).
Každý úspešný uchádzač na pozíciu odborný manažér KC, ktorého výberová komisia vyberie na výberovom konaní na uvedenú pozíciu, musí byť spôsobilý k právnym úkonom v plnom rozsahu a musí spĺňať podmienku bezúhonnosti. Splnenie tejto podmienky sa preukazuje výpisom z registra trestov1 (nie starším ako tri mesiace).

Upozornenie: Na výberové konanie budú pozvaní iba záujemcovia, ktorí spĺňajú kvalifikačné predpoklady na danú pozíciu.
 
Miestom výkonu práce je: Komunitné centrum Rožňava, Krátka ul. č. 30, 048 01 Rožňava.
 
Dátum predpokladaného nástupu do zamestnania je: 01. 10. 2024.

Pre pracovnú pozíciu pracovník KC je stanovená hrubá mzda: 935 € (slovom: deväťstotridsaťpäť EUR).
 
Charakteristika práce pracovníka KC:
Pracovník KC asistuje ostatným pracovníkom pri výkone ich činností pod jeho metodickým vedením.
 
Pracovník vykonáva činnosti:
  • asistuje ostatným pracovníkom pri výkone ich činností podľa ich pokynov a ich metodickým vedením;
  • vyhľadáva potenciálnych užívateľov služieb, aktivít a činností KC;
  • vykonáva odborne nenáročné úkony predovšetkým pri práci s užívateľom;
  • vedie napr. voľnočasové aktivity pre deti a mládež, realizuje vybrané aktivity v rámci nízkoprahového programu, preventívne aktivity, vypomáha pri doučovaní; zapája ďalších členov komunity, resp. obce do aktivít KC;
  • ak je to potrebné, pomáha užívateľom služieb s tlmočením (z rómskeho, maďarského jazyka, prípadne iného jazyka) pri komunikácií v rámci poskytovania odborných činnosti, iných činnosti a aktivít (napr. predškolský klub; komunitné aktivity);
  • vedie nevyhnutnú administratívu (týkajúcu sa napríklad pracovnej dokumentácie);
  • zúčastňuje sa na pravidelných poradách zamestnancov;
  • zúčastňuje sa pravidelných porád s príslušným regionálnym koordinátorom a vykonáva iné činnosti, ktoré vyplynú z aktuálnych potrieb počas realizácie NP.
 

 

Michal Domik
primátor mesta
 
 

1 Za bezúhonnú fyzickú osobu sa v zmysle § 63 zákona č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov na jeho účely považuje fyzická osoba, ktorá nebola právoplatne odsúdená za úmyselný trestný čin.


V súlade so zásadou rovnakého zaobchádzania je pri výberovom konaní zakázaná diskriminácia z dôvodu pohlavia, náboženského vyznania alebo viery, rasy, príslušnosti k náboženskej alebo etnickej skupine, zdravotného postihnutia, veku, sexuálnej orientácie, manželského stavu a rodinného stavu, farby pleti, jazyka, politického alebo iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, majetku, rodu alebo iného postavenia. Zásadu rovnakého zaobchádzania v pracovnoprávnych vzťahoch a obdobných právnych vzťahoch ustanovuje zákon č. 365/2004 Z. z. o rovnakom zaobchádzaní v niektorých oblastiach a o ochrane pred diskrimináciou a o zmene a doplnení niektorých zákonov (antidiskriminačný zákon) v znení neskorších predpisov.

 

 


© Mesto Rožňava, 10. 9. 2024, Ing. Katarína Valková -  Odbor sociálnych vecí a bytovej politiky, Mestský úrad v Rožňave