Oficiálna stránka mesta Rožňava

Lidl Čistinka - Mestský park

 25.09.2023
Lidl Čistinka - Mestský park

plagat lidl cistinka

Hlasuj za naše mesto

Stačí sa zaregistrovať na https://cistinka.lidl.sk/ a každých deň od 11.9. do 22.10.2023 môžete pre Rožňavu venovať 1 hlas. Povedzte to susedom i známym – čím viac hlasov, tým väčšia šanca vyhrať!


Čo je Lidl Čistinka?
Lidl Čistinka je mestský park tvorený zo štyroch prepojených modulov. Hlavná myšlienka spočíva v základnom "štvorci" s rozmerom 12x12m a 15x15m a variabilnom usporiadaní v akomkoľvek priestore s ohľadom na pozemok a lokalitu. Každý modul má svoju funkciu a charakter, a spolu tvoria kompaktnú zónu, ktorá nesie názov Lidl Čistinka. Takto vyskladaný mestský park dokáže pokryť potreby každého obyvateľa a užívateľa verejného priestoru.
 
Na Lidl Čistinke nájdete priestor aj pre šport, ale aj oddych. Všetky štyri moduly sú navrhnuté tak, aby to tvorili jednotný celok:

Zábava aj pre najmenších na Lidl Čistinke
Tento modul má rozmer 12x12 m a bude slúžiť ako hracia plocha pre najmenšie deti. V zeleni, obklopené možnosťou na sedenie, bude vsadené detské ihrisko so šmykľavkou a hojdačkou.
 
Grilovačka pre všetkých na Lidl Čistinke
Modul o rozmere 12x12m, pre ktorý je charakteristické ohnisko a príjemné posedenie v altáne. Sú tu priestranné stoly a sedenie v tesnej blízkosti dvoch ohnísk, kde sa dá pripraviť grilovačka či už vo dvojici, alebo aj s celou rodinou a kamarátmi.
 
Cvičím, cvičíš, cvičíme na Lidl Čistinke
Tento modul je jeden z dvoch, ktoré sa zaraďujú k športovým plochám. V priestore 12x12 m sa nachádzajú prvky pre vonkajší workout na posilňovanie rôznych partií tela. V blízkosti samotného workoutu sa nachádza lavička a na oddych sa dá využiť aj múrik.
 
Najlepšie športové výkony na Lidl Čistinke:
Druhá, väčšia športová plocha, má rozmer 15x15 m, a to kvôli ploche veľkého multifunkčného ihriska. Na ihrisku sú basketbalové koše, bránky na futbal aj pre iné loptové hry, a kto by chcel, môže si zahrať stolný tenis na neďalekom stole.

 

Zdroj: https://cistinka.lidl.sk/

 

 


© Mesto Rožňava, 25. 9.  2023 Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta