Oficiálna stránka mesta Rožňava

Do práce na bicykli

 25.08.2023
Do práce na bicykli

V júni 2023 sa začala súťažná časť kampane Do práce na bicykli, ktorá tento rok napísala svoju jubilejnú 10. kapitolu. Hlavným poslaním kampane bolo zvýšenie záujmu o využívanie bicykla ako štandardného dopravného prostriedku, šírenie povedomia o pozitívnom vplyve nemotorovej dopravy na kvalitu života a podpora budovania cyklistickej infraštruktúry. Účasť v kampani by mala priniesť užitočné dáta, ktoré poslúžia pre efektívne plánovanie bezpečnej a atraktívnej cyklistickej infraštruktúry v našom meste, ako aj tvorbu účinných dopravných opatrení.


Kampaň organizuje  Ministerstvo dopravy SR s Občianskou cykloiniciatívou Banská Bystrica a mesto Rožňava sa do tejto kampane prihlásilo už druhýkrát. V čase uzávierky bolo v mesiaci august registrovaných za mesto 7 tímov a 20 účastníkov. Celkovo na bicykli najazdili 2 147,52 km, počet jázd 333 a ušetrené bolo 536,88 kg CO2. Najazdených bolo 107,38 km na účastníka.

Mesto Rožňava touto cestou ďakuje všetkým účastníkom kampane Do práce na bicykli a želá im veľa úspešných kilometrov a športového elánu.

 

 


© Mesto Rožňava, 25. 8. 2023, Erika Švedová, Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu , Mestský úrad Rožňava