Oficiálna stránka mesta Rožňava

Do práce na bicykli

 12.08.2022
Začiatkom apríla odštartoval 9. ročník kampane Do práce na bicykli. Tentokrát prišla s výzvou na zmenu dopravných zvyklostí ľudí, ktorá má ambíciu pomáhať pri plánovaní mobility a najmä rozvoji cyklistickej infraštruktúry. Takzvané heatmapy pozostávajúce z množstva jázd účastníkov kampane dokážu zobraziť ulice a úseky, ktoré sú cyklistami najviac využívané, a práve na ňu môže samospráva pri plánovaní cyklorozvoja zamerať svoju pozornosť. Preto je dôležité, aby sa do kampane prihlásilo čo najviac účastníkov a následne samospráva pri plánovaní cyklorozvoja môže zamerať svoju pozornosť ...
Do práce na bicykli

Začiatkom apríla odštartoval 9. ročník kampane Do práce na bicykli. Tentokrát prišla s výzvou na zmenu dopravných zvyklostí ľudí, ktorá má ambíciu pomáhať pri plánovaní mobility a najmä rozvoji cyklistickej infraštruktúry. Takzvané heatmapy pozostávajúce z množstva jázd účastníkov kampane dokážu zobraziť ulice a úseky, ktoré sú cyklistami najviac využívané, a práve na ňu môže samospráva pri plánovaní cyklorozvoja zamerať svoju pozornosť. Preto je dôležité, aby sa do kampane prihlásilo čo najviac účastníkov a následne samospráva pri plánovaní cyklorozvoja môže zamerať svoju pozornosť.  

Kampaň Do práce na bicykli organizuje Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica a mesto Rožňava sa tento rok prihlásila prvý krát. V čase uzávierky bolo v mesiaci august registrovaných za mesto Rožňava 20 tímov a 64 účastníkov. Celkovo na bicykli najazdili 4 761,15 km, počet jázd 426 a ušetrené bolo 1 457,40 kg CO2. Najazdených bolo 74,39 km na účastníka.

Mesto Rožňava touto cestou ďakuje všetkým účastníkom kampane Do práce na bicykli a želá im veľa úspešných kilometrov a športového elánu.


© Mesto Rožňava, 12. 8. 2022, Erika Švedová, Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu , Mestský úrad Rožňava